Vjera i priznanje



"Zaista, kažem vam, ako tko rekne ovoj gori: 'Digni se i baci se u more' i ne posumnja u srcu svome, nego uzvjeruje da će se dogoditi ono što VELI, to će mu i biti." (Marko 11:23)

Vjera dolazi iz duha i nema vjere bez priznanja. Vjera raste tvojim priznanjem. Priznanje vjernika čini više stvari, a ovo su dvije najvažnije:

1) Priznanje te stavlja u određenu poziciju
2) Priznanje tvojih usta određuje tvoj posjed, ne možeš primiti više od onog što si priznao kao svoje. (ako govoriš da ne možeš, onda i ne možeš)
Razlog što je većina kršćana slaba, iako su ozbiljni vjernici, je taj da se nikada nisu usudili priznati tko su i što su u Isusu Kristu.

Na koji se način to radi?
1) Moraš shvatiti kako Bog gleda tebe i to priznati. (Stihovi o tome su prije svega u poslanicama koje su pisane kršćanima, Crkvi)
2) Hrabro priznaj ono što Riječ kaže da jesi u Kristu. Ako to budeš činio, tvoja će vjera postajati sve izobilnija. (Razlog zbog koga se vjera drži u svezama je taj da nikada nisi priznao ono što Bog govori da ti jesi)

Sjeti se da vjera nikada ne raste iznad tvoga priznanja. Tvoje dnevno priznavanje onoga što je Bog Otac tebi, što Krist upravo sada radi na Očevoj desnoj strani i što Njegov moćni Duh Sveti čini u tebi, izgradit će čvrst život pozitivne vjere u tebi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?