Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?


S obzirom da je vrijeme Uskrsa normalno je da svi govore o tome danu. Zanimljivo je da te poruke idu u dva smjera. Prva govori o uskrsnuću Isusa Krista koje se dogodilo prije dvije tisuće godina. To je zapravo samo sjećanje na taj dan kao na jedan od povijesnih događaja.

Druga je poslava Uskrsa danas - odnosno kako na najbolji način proslaviti taj dan – otići u crkvu, nabaviti sve sastojke „uskrsa“: šunku, mladi luk i francusku salatu i omastiti sa obitelji brk.
 Što se mene osobno tiče ja nemam nikakvih problema sa gore navedenim. Uskrs je moj najveći blagdan uz Pentekost, a i ne osjećam se loše dok papam šunku, jaja, rotkvice i uz sve to dobro vinčeko. Bog uopće nije protiv svega toga. No, volio bih postaviti jedno važno pitanje za svakoga od nas. Što za nas Uskrs znači? Što mi imamo od Isusovog uskrsnuća?

 Isusov život je imao Božansku svrhu kao i Njegova smrt i uskrsnuće. Isus je platio cijenu kroz sve to. Isus je postao proklet visivši na križu i ne samo to nego je zbog nas umro i otišao u pakao. Treći dan je uskrsnuo. Nakon svega toga uzašao je u Nebo i sjeo Ocu sa desne strane da posreduje i spašava sve one koji k Njemu dođu. Zadržimo se sada samo na Uskrsu. Koji je to važan događaj koji se zbio prije dvije tisuće godina? I to ne samo za ono vrijeme nego i za nas danas. Isus je umro i uskrsnuo za nas.

Što je za nas Uskrs? Imamo li danas Uskrs u našim životima, obiteljima, poslovanju...  Imamo li Silu uskrsnuća? Ta predivna Sila uskrsnuća je na raspolaganju svima nama. A za što?

Nažalost svi mi imamo svoje životne probleme. Netko ima probleme sa zdravljem i možda su vam doktori rekli  da je ta bolest smrtonosna.  Možda vam je brak propao i čekate samo da potpišete papir za razvod. Možda su vam djeca izgubljena u ovome svijetu, u drogi i alkoholu. Možda vam je posao propao i sada čekate samo da proglasite bankrot. Možda ste se toliko udaljili od Boga da mislite kako je sve gotovo je te da ste izgubili spasenje.

 Ljubljeni, u konkretnim potrebama trebate konkretnu pomoć. Samosažaljevanje, dušobrižništvo ili poslovno savjetovanje neće vam više pomoći. Vi trebate nešto jače, nešto silnije, nešto djelotvornije.
Vi trebate BOGA i Njegovu SILU USKRSNUĆA. Isus je umro i onda nakon tri dana porazio je tu istu smrt. I to ne samo da bi On izašao iz groba, već da bi i ti danas izašao iz svog „groba“ kako god da se on zvao. Sila uskrsnuća je nadnaravna kao što je i sam Bog. Bog sa tom silom Duha Svetoga može poraziti i tvoju smrt kako god da se ona zvala. Bog može spasiti tvoju dušu od vječnog pakla. Bog te može danas ozdraviti od svake bolesti pa čak i od one smrtonosne. Bog može ozdraviti tvoj propali  brak ili posao. Božja sila uskrsnuća je i danas na raspolaganju svakome od nas. Ona je na raspolaganju i tebi dragi prijatelju. Nemoj dozvoliti da smrt vlada u tvom životu. Zgrabi Silu uskrsnuća i oslobodi je u svom životu vjerom u ono što je Isus Krist učinio za tebe.

Isus je uskrsnuo od mrtvih da bi riješio tvoje probleme. Isusovo djelo je bilo sa svrhom. Jedan je umro za nas. Samo jedna osoba je ukrsnula od mrtvih i danas sjedi sa desne strane Ocu nebeskom. Cijena je plaćena. Došao je novi dan. Smrt više nije ispred nego je ostala poražena unazad. Zazovi Ime Gospodnje sa vjerom i predaj Mu svoju smrt očekujući da se oslobodi Sila uskrsnuća. To je Biblijski Uskrs. Neka to postane i tvoj Uskrs. Neka Isus bude proslavljen i u tvom životu. Amen.

„Zašto tražite živog među mrtvima? On nije ovdje! Uskrsnuo je!“ (Luka 24:6)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)