Evanđelje - sila Božja

"Uistinu, ja se ne stidim Evanđelja, jer je ono sila Božja za spasenje svakom vjerniku..." (Rimljanima 1:16)
Bog je naredio da se svi narodi učine njegovim učenicima (Matej 28:19). Zašto nije dovoljno biti samo spašen, nego trebamo postati učenicima Isusa Krista?
Zato što spašene osobe imaju samo golo spasenje i njihovi životi se gotovo ne mijenjaju, dok učenici idu iz slave u slavu i iz pobjede u pobjedu. Amen!
Spašenima su
Rimljani 1:16 samo poruka da Evanđelje spašava ljudske duše od pakla, dok je za učenike, za one koje žele primiti SVE od Boga, puno više.
U mnogim crkvama ne postoji učeništvo već se zadovoljavaju samo sa običnim propovijedima. Na taj način su lišeni Božjeg blagoslova, lišeni su pobjedničkog života. Isus nije umro na križu da bi bili samo izbavljeni od pakla već da bi imali ispunjenu svaku našu potrebu: kako duhovnu, tako i duševnu, tjelesnu ali i materijalnu. Haleluja!
Riječ SPASENJE koja se koristi u Rimljanima, na grčkom je SOZO, što znači: SPASENJE, OZDRAVLJENJE, OSLOBOĐENJE, ZDRAVLJE UMA, ZAŠTITA TVOG DUHA, DUŠE I TIJELA...
Potvrda ovog potpunog značenja riječi spasenja, možemo pročitati i u:

(1.Solunjanima 5:23) "A sam Bog izvor mira, neka se vas potpuno posveti! I neka se cijelo vaše biće: duh, duša i tijelo, sačuva besprijekorno za dolazak Gospodina našega Isusa Krista!"
(Efežanima 1:3) "On koji nas blagoslovi svakim duhovnim blagoslovom na nebesima u Kristu."
(1.Petrova 1:3,4) Njegova Božanska snaga obdarila nas je SVIME što je potrebno za život i pobožnost...Tim nas je obdario skupocjenim i najvećim dobrima..."

Bog ne želi spasiti samo tvoju dušu od pakla. On za tebe ima puno više.
Isus je umro da bi oni koji vjeruju u Njega imali vječni život.
Isusovim ranama i modricama mi smo ozdravljeni.
Isus koji je bio bogat, postao je siromah da bi mi postali bogati.
Isus je prolio svoju svetu krv da bi naši grijesi bili oprošteni.
Isus je postao proklet da bi na nas koji vjerujemo došao Abrahamov blagoslov...
Želim te ohrabriti da postaneš učenikom Isusa Krista.
Želim te ohrabriti da počneš više tražiti Boga i da Mu kažeš:"Oče želim sve što imaš za mene. Želim sve za što je Isus umro na križu."
Ako ti u tome mogu pomoći, slobodno se javi 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?