Propovijedanje u Sili Duha Svetoga

"Jer Kraljevstvo Božje nije u Riječi. nego u sili Duha Svetog." (1.Korinćanima 4:20)
Da bi se Božje Kraljevstvo proširilo našem zemljom te da bi se na taj način ispunila Njegova volja, propovijedanje mora biti u SILI DUHA SVETOGA. Sama Riječ nema sile da učini bilo što, Ona je mrtva bez SILE DUHA SVETOGA. Prije nego je prva Crkva krenula evangelizirati svijet, morala se obući u SILU ODOZGO.
"Primit ćete SILU pošto Duh Sveti dođe na vas, pa ćete Mi biti svjedoci..." (Djela 1:8)
Prva Crkva je primila Veliki nalog da evangelizira svijet, primila je SILU DUHA te je tek tada krenula da ispuni Božji naum. Grad za gradom, zemlja za zemljom bivale su zadobivene za Kraljevstvo.
"...budući da naša Radosna vijest nije došla k vama samo u riječima nego i u SILI DUHA SVETOGA..." (1.Solunjanima 1:5)
Novozavjetno propovijedanje je potpuno drugačije od SZ. U ST propovijedala se samo riječ koja nije imala snage da učini bilo što. Zato NZ propovijedanje mora biti u SILI DUHA SVETOGA da bi narodi bili zadobiveni za Kraljevstvo. Samo tako propovijedanje je potvrđeno čudesima i znacima. Kada se propovijeda u SILI, ljudi su spašeni, bolesni ozdravljeni, zarobljeni oslobođeni, mrtvi uskrsnuti...
Bog je nadnaravan Bog, tako i Njegova Crkva treba postati nadnaravna.
Ako želimo postati plodonosni za Kraljevstvo, trebamo početi živjeti nadnaravnim životom. Ako želimo zadobiti svoj narod za Isusa Krista, počnimo propovijedati Evanđelje u SILI DUHA SVETOGA i vidjeti ćemo Njegovu slavu, slavu živoga i uskrsla Isusa Krista. Amen!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?