Novozavjetna služba Svetih


Svijet je preplavljen velikim brojem kršćanskih crkava i denominacija i zbog toga vlada velika zbrka. Najčešća pitanja su: Tko je od svih njih u pravu, a tko nije? Čija nauka je ispravna, a čija nije? Koja su djela Biblijska, a koja nisu? Na ta se pitanja uglavnom odgovara teološkim ili crkveno-denominacijskim prepucavanjem. Budimo istinski kršćani i počnimo se temeljiti na jedinoj Istini, a to je ona Biblijska.

„Naprotiv, neka se pokaže da je Bog istinit a svaki čovjek lažac...“  (Rimljanima 3:4)

Bog ima samo jednu Crkvu na zemlji sa velikim C i ta Crkva pripada Isusu Kristu. Ta Crkva nije ljudska tvorevina nego je rođena Duhom Svetim i sam Isus je gradi spašavajući griješnike  te čineći od njih Svete. Oni su potpuno predani Isusu, ne zadržavajući ništa za sebe. Žive samo sa jednim ciljem - da svojim životima PROSLAVE JANJE BOŽJE. Temelj Njihove vjere je Biblija. Čine samo ono što je Kralj zapovijedio:

„Zaista, zaista, kažem vam, tko vjeruje u Me i on će činiti djela koja Ja činim. Činit će i veća od ovih, jer Ja idem k Ocu.“  (Ivan 14:12)

„I reče im: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte Evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se. A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u Ime će moje izganjati zle duhove, novim će jezicima govoriti, zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na bolesne će ruke polagati, i oni će ozdravljati.“  (Marko 16:15-18)

Isus im je zapovijedio da čine Njegova djela, djela koja je i On sam činio dok je bio na zemlji.

„I obilazio je Isus svom Galilejom naučavajući po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć u narodu. I glas se o Njemu pronese svom Sirijom. I donosili su Mu sve koji bolovahu od najrazličitijih bolesti i patnja – opsjednute, mjesečare, uzete – i On ih ozdravljaše.“  (Matej 4:23,24)

Zašto je činio ta djela? Zato što je činio samo ono što je vidio da Njegov Otac čini i ono što Mu je Otac rekao da čini.  Isus nije radio ono što su radili  drugi religiozni ljudi  tog vremena. On se nije poistovjećivao sa njima. Naprotiv, On nikada nije bio dio njih, dio religioznog sistema koji Ga je na kraju i razapeo. Isus je donio Kraljevstvo Oca nebeskog na zemlju. Činio je nešto što se do sada nije moglo vidjeti na zemlji.

Njegova zapovijed nama, Crkvi, je da činimo Njegova dijela. Ali na žalost, ono što vidimo danas da se čini nije to što nam je rečeno da radimo. Danas se samo propovijeda i poučava, što i nije loše samo po sebi. I Isus je to činio kao što i vidimo u navedenom stihu „...naučavajući po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu...“ Ali, On tu nije stao. Išao je dalje u svojoj službi i čineći SVE što Mu je Otac zapovijedio. Liječio je bolesne i oslobađao zarobljene od zlih duhova.“...liječeći svaku bolest ... najrazličitije bolesti...opsjednute i mjesečare...“

Isusova služba se sastojala od četiri bitna dijela:

1) Propovijedanje
2) Poučavanje
3) Ozdravljanje bolesnih
4) Oslobađanje od zlih duhova

Zadatak Svetih danas je da činimo ista dijela koja je činio Isus Krist.
„Pođite po svem svijetu, propovijedajte Evanđelje svemu stvorenju... A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u Ime će moje izgonit zle duhove... na bolesne će ruke polagati, i oni će ozdravljati.“ 

Misija Svetih je da donesemo Kraljevsto Isusa Krista u svoje domove, na radna mjesta, u gradove i nacije. Ali Kraljevstvo nije samo u Riječi već i u sili Duha Svetoga. (1.Korinćanima 4:20) Isus nije samo govorio o Kraljevstvu već Ga je i manefestirao.  Našem narodu ne treba suha i beživotna Biblijska Riječ. Tu istu Riječ propovijedaju i mnoge sekte kao i svjetski učenjaci. Od toga nema nikakve koristi. Riječ mora biti propovijedana u sili Duha Svetoga. Mora biti popraćena čudesima i znacima, ozdravljenjima, oslobođenjima i uskrsnućem mrtvih. Božja Riječ je živa zato i treba biti oslobođena u sili Duha Svetoga da postane plodonosna. Propovijedanje bez manifestacije sile Duha Svetoga nije Novozavjetno propovijedanje. Tamo gdje Riječ nije popraćena znacima nema Novozavjetnog iskustva zajedništva sa Ocem ni pentekosnog ispunjenja sile.

Puno se govori o reformaciji i potrebi reformiranja crkve. No, je li to ono što Otac nebeski ima za nas? Ne! Ne, to nije ono što nam je dato u apostolskom nasljeđu. Apostolska nauka nas poučava i oslobađa da budemo učenici Isusa Krista te da činimo ista djela koja je i On činio na zemlji. Crkve koje se temelje na reformaciji nemaju apostolsko nasljeđe te tako ne mogu ni činiti djela koja su činili prvi apostoli i prva Crkva.

Isus je rekao: „Zaista, zaista, kažem vam, tko vjeruje u Me i on će činiti djela koja Ja činim. Činit će i veća od ovih, jer Ja idem k Ocu.“  (Ivan 14:12)

Crkva Isusa Krista, Sveti koji žive u današnje vrijeme čine djela Isusa Krista.To je jedini pokazatelj tko pripada Crkvi a tko joj ne pripada. Crkvu u Antiohiji su nazvali kršćanima. (Djela 11:26) Zašto? Jer su u Njima vidjeli Isusa Krista, a u njihovim djelima djela Isusa Krista. Mi se ne možemo samo praviti kršćanima, to nitko ne može. Kršćani, Božji Sveti se prepoznaju po djelima Kralja. Oni propovijedaju i manefestiraju Kraljevstvo.

„...neka dođe Kraljevstvo tvoje i neka bude tvoja volja kako na Nebu tako i na zemlji.

Jer Kraljevstvo je tvoje u SILI i MOĆI. Sada i u vijeke vjekova. Amen.“ (Matej 6:10)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?