Veliko poslanje (2)

"Idite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju!
...Ova će čudesa pratiti one koji budu vjerovali: u moje Ime izgonit će zle duhove; govorit će drugim jezicima; zmije će uzimati rukama; ako popiju što smrtonosno neće im nauditi; na bolesnike će polagati ruke, i oni će ozdravljati!" (Marko 16:15-18)
Kao što sam i rekao u prvom djelu "Velikog poslanja" (Marko 16:15-18) su zadnje Isusove Riječi upućene onima koji vjeruju u Njega. To nije neki prijedlog što bi se moglo raditi u slobodno vrijeme, već je to ZAPOVIJED SVEMOGUĆEG BOGA. Kroz Pismo možemo vidjeti da su prvi vjernici - Crkva tu zapovijed za ozbiljno prihvatili.
"A oni odoše i počeše propovijedati svuda. Gospodin je s njima djelovao i potvrđivao Riječ čudesima što su je pratila." (Marko 16:20)
"Ovi ipak dosta vremena ostadoše tu propovijedajući smjelo, oslonjeni na Gospodina, koji potvrđivaše propovijedanje o svojoj milosti čineći čudesne znake preko njihovih ruku." (Djela apostolska 14:3)
Ono što želim naglasiti a što sama Riječ govori je to da su vjernici ODMAH krenuli izvršavati "Veliku zapovijed". Nisu čekali na slobodne dane u firmi, nisu čekali na neko novo otkrivenje kao ni potvrdu Duha. Drugo što želim naglasiti je to da je Gospodin POTVRĐIVAO riječ koju su propovijedali čudesima i znacima, silnim ozdravljenjima, oslobođenjima kao i uskrsnućima od mrtvih.
Sada da sažmem ovu poruku:
1) Isus je zapovjedio
2) Vjernici su poslušali
3) Gospodin je bio s njima i potvrdio
To su tri koraka važna za svakoga vjernika. Izvršavajući "Veliku zapovijed", Crkva Isusa Krista završava ono što je On započeo. Knjiga Djela apostolska je jedina Biblijska knjiga koja još nije završena. Nama je data ta čast da ju završimo. Haleluja!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?