Zadatak Crkve Isusa Krista


„Ali primit ćete snagu (silu) pošto Duh Sveti dođe na vas, pa ćete Mi biti svjedoci u Jeruzalemu, u svoj Judeji, u Samariji i sve do kraja zemlje.“  (Dj.1:8)

Isus jasno govori što Njegova Crkva treba činiti kada bude rođena i ispunjena silom Duha Svetoga. Crkva je stvorena sa svrhom. Crkva je opremljena silom (dunamis- dinamit) sa svrhom. Prije nego što je rođena, Bog je imao svhu za Crkvu - da PROPOVIJEDA EVANĐELJE ISUSA KRISTA SVAKOM STVORENJU TE DA VLADA. Svatko od nas kao pojedinac nije se slučajno našao na ovome svijetu, a tako ni Crkva nije slučajno i bez svrhe na ovome svijetu. Ona je tu da BOG KROZ NJU SPASI CIJELI SVIJET.

Prva Crkva je jasno prepoznala tu svrhu te se odmah mobilizirala da ju ispuni. Grad za gradom, pokrajina za pokrajinom, zemlja za zemljom bivale su zahvaćene silom Evanđelja koja je nakon tri stoljeća transformirala cijeli svijet.

Božja svrha za Njegovu Crkvu danas se nije promijenila. On očekuje od nas, zadnje Crkve, da ispunimo veliki nalog. Stanje u našem gradu, zemlji i regiji je kaotično. Nema niti jedne stvari koja je pozitivna i zato Biblija i kaže: „Ta cjelokupno stvorenje ustrajno iščekuje objavljivanje Sinova Božjih.“ (Rim.8:19)
Zemlja nam se nalazi u porođajnim bolovima, pravosuđe se nalazi u porođajnim bolovima, politika i ekonomija se nalaze u porođajnim bolovima, religija se nalazi u porođajnim bolovima... Svi i sve iščekuju objavljivanje (mobilizaciju) Sinova (Crkve) Božjih. Sva sila ali i sva vlast je u rukama Crkve Isusa Krista. Sila i vlast da se stvari temeljno promijene. Najveća sila koja je ikada oslobođena na ovome svijetu se oslobodila na dan Pentekosta (Duhova) u trenutku u kojem je Crkva rođena. Bog je rodio Crkvu i odmah ju ispunio najjačom silom koja može poraziti svaku demonsku aktivnost. Sotona je plodonosan samo iz razloga jer mu Crkva to dopušta. Ako pak Crkva uzme vlast i počne propovijedati Evanđelje svakom stvorenju, gradu i naciji, sotona će biti u ozbiljnim problemima. Počet će gubiti sve ono što je do tada držao u svojim rukama.

Propovijedanje Evanđelja je najveći oblik duhovnog ratovanja. Izgovorena Božja Riječ je mač Duha Svetoga (Ef.6:17).  Kada propovijedamo, pjevamo, molimo Božju Riječ sile tame bježe. One se ne boje raspela, svete vode ili češnjaka već samo Crkve Isusa Krista koja propovijeda Evanđelje.  Kada propovijedamo Evanđelje ljudi su spašeni i sotona gubi svoje ljudstvo koje mu je do tada služilo. Što je više spašenih, što Božje Kraljevstvo jača na ovome svijetu to kraljevstvo tame slabi jer gubi moć. Moć je u ljudstvu. Moć je u Crkvi koja zna svoju svrhu na ovoj zemlji i ispunjava je.

Bog je zapovijedio: “Idite po cijelom svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju!“ a Ja ću biti sa vama i potvrdit ću svoju Riječ kroz spasenja, oslobođenja, ozdravljenja, znakove i čudesa. On je obećao da će biti sa nama kada Mu budemo poslušni. Sotona nije jak jer je poražen na križu prije 2000 g. Isus ga je porazio i zavladao nad njime. Isto tako Crkva treba početi vladati autoritetom koji je  primila od Glave - Krista. Obećana zemlja je pred nama, blagoslovi su pred nama, spasenje naših obitelji i prijatelja su pred nama. Uzmimo ih! Uzmimo u Isusovo Ime! To je naše. Zagreb je naš, Hrvatska je naša, politika je naša, ekonomija je naša, uzmimo ih.


„Eto dao sam vam (svu) vlast da bez pogibli gazite zmije i štipavce u moć nad svakom neprijateljskom silom, te vam sigurno ništa neće moći nauditi.“  (Lk.10:19)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?