Generacijski blagoslov

Starozavjetni blagoslov
"Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju On ih stvori, muško i žensko stvori ih. I BLAGOSLOVI ih Bog i reče im:'Plodite se i množite i napunite zemlju, i sebi je podložite!'" (Postanak 1:28)
Novozavjetni blagoslov
"Ljubljeni, želim ti u svemu dobar uspjeh i zdravlje, kao što je tvoja duša dobro." (3. Ivanova 2)
Bog je uvijek isti, dobar Bog, koji se neće nikada promijeniti. Čovjek se mijenja, vladari se mijenjaju, okolnosti u našim životima se mijenjaju, ali On, dobar Bog, se nikada ne mijenja.
Kroz žrtvu svog sina Isusa Krista, blagoslovio je prvog čovjeka ali i svakog koji je živio nakon njega. Isusova žrtva na križu je utjecala na sva vremena: na prošlost, ondašnju sadašnjost kao i na budućnost.
Većina kršćana misli da je Bog blagoslovio samo čovjeka u edenskom vrtu, ali to nije Biblijska istina. Prava Istina je da je Bog blagoslovio čovjeka i nakon pada u grijeh. Zato je Isus Krist morao otići na križ da bi ponovno povezao otpalog čovjeka sa Bogom.
Možemo vidjeti da se Bog odmah počeo brinuti za svoj izabrani narod. Možemo vidjeti da je blagoslov počeo teći sa Abrahama na Izaka, sa Izaka na Jakova, sa Jakova na Josipa. Svako od tih imena predstavlja jednu cijelu generaciju.
Blagoslov ide iz generaciju na generaciju, iz saveza u savez i dolazi sve do nas. Blagoslov čeka i na nas. Stoji u duhu pred nama i čeka da ga uzmemo. U Isusu Kristu je slomljeno svako prokletstvo koje nas je sprečavalo da uzmemo blagoslov koji nam pripada.
"Krist nas je otkupio od prokletstva Zakona postavši mjesto nas proklet, jer stoji naime pisano: 'Proklet svaki koji visi na drvetu!', da bi u Isusu Kristu na pogane došao Abrahamov blagoslov..." (Galaćanima 3:13,14)
Ako vjeruješ u Isusa Krista, da je umro na križu za tebe i platio cijenu za tvoje otkupljenje, onda ti pripadaju svi blagoslovi koje je Bog oslobodio u edenskom vrtu nad prvim čovjekom. Jer ono što je čovjek izgubio padom u grijeh i odvojenjem od Boga, Isus Krist je svojom žrtvom na križu povratio nazad čovjeku.
Zato ne nasjedaj na đavolje laži koje kažu da se Bog promijenio i da više ne želi blagosloviti čovjeka i ispunjavati njegovu svaku potrebu.
"On koji čak nije poštedio vlastitog Sina, već Ga je predao za sve nas, kako nam neće dati sve ostalo s Njime?" (Rimljanima 8:32)
"Isus Krist je isti jučer i danas i zauvijek će biti isti." (Hebrejima 13:8)


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?