Kršćanin ili ateista?

Siguran sam da je ovo jako važno pitanje za svakoga tko se deklarira kršćaninom. Idemo sada razmotriti zašto je to tako važno. 
Riječ ateizam izvedena je iz grčkog izraza ἄθεος (atheos) što znači među ostalim: bezbožan i bezvjeran. Ateista, dakle, nema VJERU i nema BOGA.
Pogledajmo današnje kršćanstvo koje je jako daleko od Biblijskoga a bliže ateističkom načinu života. "Ako ustima svojim priznaješ Isusa Gospodinom i srcem svojim vjeruješ..." (Rimljanima 10:9) 
Kroz ovaj stih Otac nam govori kako možemo postati kršćani. Pokazuje nam da trebamo VJEROVATI i da to trebamo IZGOVARATI. Vjerovati i izgovarati što?
ISUSA KRISTA KAO GOSPODINA! (riječ Gospodin je na grčkom (Kurios) što znači i: Bog, Gospodin, Mesija, Glavar, Poglavnik, Vladar
Ako si kršćanin, vjeruješ li i jesi li si primio Isusa Krista kao potpuni Kurios ili je On za tebe samo Bog.
Idemo još jedan korak dalje u onome tko Isus Krist (Bog) je.
Apostol Pavao kaže u
(Rimljanima 1:16):
"Uistinu, ja se ne stidim Evanđelja, jer je Ono sila Božja za spasenje svakom vjerniku..."
Riječ Spasenje na grčkom je Sozo, što znači: spasenje, ozdravljenje, oslobođenje, zdravlje uma, zaštita tvoga duha, duše i tijela. Što nam jasno govori da je Isus Krist naš: Spasitelj, Iscjelitelj, Osloboditelj, Zaštitnik...
Biti kršćaninom podrazumijeva da VJERUJEMO, PRIHVAĆAMO i GOVORIMO o svemu što Biblija kaže da On jest. Kršćanin sve to prihvaća dok ateista to isto odbacuje. Mi ne možemo jedan Božji dio prihvatiti a drugi odbaciti. On je Spasitelj isto toliko koliko je i Iscjelitelj, Osloboditelj, Pobjeda, Mir, Radost, Zaštitnik, Onaj koji proviđa
Kršćanin prihvaća dok ateista odbacuje tko Bog jest DANAS.
Kršćanin živi životom kojim je i sam Isus Krist živio (Ivan 14:12; Djela 11:26). Ateista živi životom ovoga svijeta.
Ako ti je Otac progovorio kroz ovu poruku pokazavši ti da ne živiš životom kršćanina već da živiš ateističkim životom, pokaj se i obrati od takvog života. Zamoli Duha Svetoga da te učini pravim kršćaninom, da ne bi više bio nevjernik već vjernik.
HOĆE LI SIN ČOVJEČJI, KAD DOĐE, NAĆI VJERE NA ZEMLJI?


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?