Neka bude na zemlji kao što je na Nebu


„Dođi Kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja kako na Nebu tako i na zemlji!“ (Matej 6:10)

Za svakog bi vjernika samo ove dvije stvari trebale biti bitne. To nije ono što mi puno puta mislimo da je važno. Nažalost, Bogu je važna jedna stvar dok je vjernicima druga. Bog je u Nebu i On želi da Njegovo Kraljevstvo dođe i da se sprovede na zemlji dok je čovjeku koji živi na zemlji važno samo ono zemaljsko, svjetovno. Čovjeku je važno  da ima za jesti i piti i u što se obući. Ljudski fokus je ovdje na zemlji gdje je sve zemaljsko. Tada mu Bog kroz svoju Riječ objavljuje što je Njemu važno: “Dođi Kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja kako na Nebu tako i na zemlji!“ (Matej 6:10)

Isus je zapovjedio da kada molimo  trebamo moliti upravo za to da Kraljevstvo dođe. U nekim religioznim crkvama se još moli molitva „Oče naš“  bez pravog razumijevanja, jer se samo moli u krug kao nekakvo nabrajanje.

Što je to Kraljevstvo Nebesko?

Kraljevstvo Nebesko je mjesto gdje Bog prebiva i vlada. To je mjesto gdje je sve savršeno i dobro. Kraljevstvo Nebesko je mjesto koje će nam jednoga dana biti dom. Mjesto na kojem nema plača, jauka, bolesti, nevolja ni siromaštva.

Kada je Bog rekao da trebamo moliti da Njegovo Kraljevstvo dođe na zemlju i da se tu sprovede, na što je točno mislio?

Koliko god da nam to čudno izgledalo ali Bog nije odustao od zemlje, nije odustao od čovjeka. Njegova namjera naspram čovjeka se nije promijenila. Sve ono što je Bog dao čovječanstvu kroz Adama i Evu vrijedi i danas za nas. Ono što je prvi čovjek izgubio kroz svoju pobunu prema Bogu, Isus Krist je vratio nazad. On je to kupio nazad.  Kupio je ne srebrom i zlatom nego svojom dragocijenom krvlju. (1.Petrova 1:18,19)

Danas čovjek ima mogućnost  imati sve ono što je njegov praotac izgubio. Bog nije nešto izrekao i obećao i onda se predomislio. Bog stoji i bdije nad svakim svojim obećanjem.

Kada je Bog rekao da tražimo Njegovo Kraljevstvo da se očituje ovdje na zemlji,  On nam je kroz to pokazao da sva obećanja za Njegov narod i dalje vrijede. Isus je jasno pokazao što je Očeva volja da dadne čovjeku. Isus nije donio ratove, bolesti, ovisnosti ni siromaštvo.  On je naprotiv bio pomazan Duhom Svetim da uništi sve te stvari koje je sotona oslobodio na zemlji. Isus  je bio pomazan da oslobodi Očevo Kraljevstvo na zemlji. Gdje god se kretao ljudi su bili spašeni, ozdravljeni, oslobođeni i nahranjeni. Kroz Isusovu službu se jasno mogla vidjeti Očeva volja za ljudski rod.

Isus je u Ivanu 14:12 jasno rekao što bi Njegova Crkva, oni koji vjeruju trebali raditi na zemlji: “Zaista, zaista, kažem vam, tko vjeruje u Mene činit će djela koja sam i Ja činio. Činit će i veća jer Ja idem k Ocu.“
Isus je u svojoj službi kroz zastupničku molitvu ali i kroz djelovanje dozvolio da dođe Kraljevstvo i da se proširi. Svrha Crkve Isusa Krista mora biti jednaka onoj koju je imao Isus. Pozvani smo i pomazani silom Duha Svetoga da bi doveli Kraljevstvo Nebesko ovdje na zemlju. Bog želi kroz svoju Crkvu čovječanstvu dati mogućnost da budu spašeni, ozdravljeni, oslobođeni i da im mrtvi budu uskrsnuti.

Kršćani nažalost gledaju koliko je sotona „jak“ i koliko njegovo kraljevstvo napreduje na ovome svijetu ne znajući da on to čini samo zato što CRKVA ISUSA KRISTA SPAVA I NIŠTA NE RADI. Sotona radi samo zato što kršćani ne rade ono za što su pozvani. Kad bi Crkva činila ono za što je pozvana,  sotona bi se trebao povući i bio bi nemoćan da išta učini. U prisustvu Božjeg Svjetla svaka tama mora nestati. Crkva je pozvana da širi Svjetlo Evanđelja Isusa Krista. Pozvana je ne da stenje i zapomaže pod đavoljim teretom već da uništava njegova djela.

Bog nam je dao svu vlast na ovoj zemlji nad sotonom i njegovim demonima (Luka 10:19) da ih gazimo i da poništavamo njihovo djelovanje, njihov utjecaj na ovaj svijet.

Je li moguće da dođe Božje Kraljevstvo na zemlju i da se širi?

Sigurno da je moguće! Kad to ne bi bilo tako onda nam Bog ne bi zapovijedio da činimo djela Isusa Krista. Djela kroz koja je sotana poražen i istisnut sa scene.

Ovu poruku ću završiti sa ovom jako važnom istinom.
Da bi Crkva Isusa Krista mogla dovesti Kraljevstvo Nebesko na zemlju  Ona mora poznavati Boga kao svog Oca. Sa tom istinom je Isus i započeo molitvu koju mi zovemo „Oče naš“. Bog mora postati naš Otac. Sve ono što Otac ima u Nebu moramo vjerovati da nam želi dati ovdje na zemlji. Očeva volja je da zemlja bude mjesto koje će biti ispunjeno Njegovom slavom i da Njegov Sin Isus Krist bude jedini vladar kojemu će se svako koljeno pokloniti i za kojeg će svaki jezik priznati da On je Kralj. Isus Krist je Kralj!




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?