Spašen sam ali i dalje živim gubitničkim životom. Zašto?



Mislim da si ovo pitanje postvljaju mnogi kršćani. ’’Bože zašto vodim takav život kada si me Ti spasio, kada si platio cijenu umjesto mene, kada si mi dao sve što mi treba za ovaj život na zemlji. Bože zašto?’’

Glavni razlog zašto kršćani žive takvim životom je taj što nisu prihvatili i postavili Isusa Krista kao Kralja i Gospodina u svojim osobnim, obiteljskim, poslovnim životima. Nažalost, većina je ljudi čula Biblijsku poruku da prihvate Isusa kao svog osobnog Spasitelja što su oni i učinili i što je svakako dobro i možemo reći najvažnije. Kada smo to učinili mi smo postali spašene osobe, spašene od pakla i vječnog odvojenja od Boga. No, upravo se takve osobe pitaju gore navedeneo pitanje. Smatraju da su naspram Boga napravili sve što je potrebno, međutim to nije istina.

Spasenje je samo prvi korak, korak koji nas izbavlja od propasti dajući nam nov i vječni život. Ali Bog želi da idemo dalje u našem kršćanskom životu. Želi da Ga prihvatimo kao Kralja i Gospodina. Jedno od Božjih imena na grčkom je Adonai što znači “Moj Gospodin-Gospodar”. Želimo li započeti voditi pobjednički život ovdje na zemlji moramo prihvati Isusa Krista kao Adonai-Kralja. Što to konkretno znači? To znači da MORAMO Isusa postaviti iznad svakoga i svega u našim životima, da On vlada nad našim obiteljima, poslovanjima i službama za Boga… To znači da ne vodimo mi već da prepustimo da On vodi sve; ne planiramo budućnost nego tražimo Njegovu volju; ne ugađamo sebi ili ljudima oko nas već gledamo da u svemu ugodimo Njemu.

Ako Isusa postavimo za Kralja i Gospodina onda će se stvari oko nas početi mijenjati na bolje. Blagoslovi će poteći kao silna rijeka sa Neba na zemlju. Jedino ono što Bogu predamo i podredimo može biti blagoslovljeno i zaštićeno. Ako Mu predamo sve onda više ne živimo naše živote sebično za sebe, već za Njega i Njegovo Kraljevstvo. Trebamo graditi zajedništvo sa Duhom Svetim kako bi se Božje Kraljevstvo proširilo po zemlji i ušlo u svaku sferu našeg društva.

Ako ti je Bog progovorio kroz ovu poruku onda učini sljedeće: priznaju Mu da si do sada vodio život koji Mu nije bio ugodan jer si živio za sebe i za svijet. Pokaj se i zamoli Ga da ti dadne snage da bi Ga mogao učiniti i zauvijek zadržati Kraljem. Predaj Mu sve što imaš i sve što jesi. Svaku svoju titulu i životno ostvarenje. Predaj Mu sve i zamoli Ga da preuzme vodstvo u tome. Neka više ne bude tvoja volje već od danas nadalje neka bude Njegova volja u tvome životu. Reci Mu da Ga prihvačaš za svog Kralja i Gospodina. Predaj Mu kormilo svoga života.
Ako imaš pitanja ili ti je potreban savjet i molitva, javi se. Bog ima dobre stvari za tebe. Amen!

0915627938
zzidov@gmail.com


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?