Vjera dolazi od slušanja riječi o Isusu Kristu


„Prema tome, vjera dolazi od propovijedanja (slušanja), a propovijedanje biva riječju Kristovom.“ (Rimljani 10:17)

Biblija je jasna, vjera dolazi isključivo od slušanja riječi o Isusu Kristu. Ona ne dolazi od samog odlaska u crkvu, religioznih molitava ili pak čitanja religioznih knjiga. Vjera dolazi od slušanja riječi o Isusu Kristu.
Što to znači slušati riječ o Isusu Kristu?

1) Čitanje Biblije – Biblija se čita od korice do korice jer cijelo Pismo upućuje i govori o Isusu Kristu. Trebamo li čitati Stari zavjet i Zakon? Da, jer i oni upućuju na Isusa Krista. Mi ne živimo na starozavjetni način  i ne stavljamo se pod Zakon ali ih čitamo jer pripadaju Bibliji. Jesu li Stari zavjet i Zakon dobri za nas novozavjetne vjernike? Da! Sve što piše u Bibliji je dano da nas Bog kroz to pouči, mjenja, vodi... (osim onih stvari koje su ukinute dolaskom Isusa Krista i Novoga saveza).

2) Slušanje i čitanje propovijedi (crkva, seminari, audio i video snimke te čitanje knjiga) - Neki misle da trebaju čitati samo Bibliju a da sve ostalo nije u redu. To nije istina. Bog nam je u Efežanima 4:11 rekao da nam je dao „Apostole, proroke, evanđeliste, pastire i učitelje, da bi nas kroz njih IZGRADIO i PRIPREMIO ZA SLUŽBU.“ Uzalud čitamo Bibliju ako ju ne razumijemo. Iz tog je razloga  Otac dao gore navedene službe da bi nas kroz njih poučio, izgradio i pripremio. Važna istina je da se svako slušanje i čitanje MORA TEMELJITI NA BIBLIJI!!! Ono mora upućivati i proslavljati Kralja Isusa Krista i Njegovo Kraljevstvo. Važno je znati da niti jedna knjiga ili seminar ne može nikako zamijeniti Bibliju i direktan odnos sa Duhom Svetim. Isto tako je važno znati da niti jedan propovijednik niti autor NIJE savršen te sve treba provjeravati uz pomoć Duha Svetoga. Ako neki propovjednik iznese neku neistinu nemojmo ga odmah odbaciti a pogotovo ga nemojmo ocrnjivati i klevetati. On je i dalje Božji nesavršeni sluga (kao što smo i ti i ja).

Kada i što trebamo čitati ili slušati?

Rimljani 8:14: „Svi su oni koje vodi Božji Duh sinovi Božji.“ Religiozni ljudi čitaju uvijek samo Bibliju i materijal za koji oni misle da ga trebaju pročitati-poslušati. Prave kršćane vodi uvijek isključivo Duh Sveti.
On potiče odnosno stavlja na srce što i kada čitati-slušati. Primjer: ako imamo problema sa zdravljem i nemamo vjeru za ozdravljenje onda će nas zasigurno Duh Sveti voditi da čitamo stihove iz Biblije koji govore o tome kao i da poslušamo audio-video učenje o toj temi. Ja sam osobno kršten Duhom Svetim kroz video učenje Dereka Princea. Kroz satelitski prijenos Benny Hinna primio sam pomazanje za iscjeljivanje i oslobađanje od zlih duhova. Kroz slušanje škola i seminara apostola Alana Vincenta, Guillerma Maldonada i drugih primio sam znanje, otkrivenje i autoritet da služim Gospodinu u nadnaravnom (čudesima i znacima).

Također, vrlo je korisno poslušati svjedočanstva o onome što je Isus Krist učinio u nečijem životu. Ako imamo problema sa financijam onda je dobro poslušati svjedočanstvo o tome kako je Isus nekoga blagoslovio financijski. Kako ga je vodio da iz siromaštva prijeđe u materijalno blagostanje.  Mnogi vjernici misle da Bog više ništa ne radi na licu zemlje i u tom slučaju je dobro pogledati izvještaje Božjih pomazanika kroz koje Boga i danas, u ovo vrijeme silno djeluje  i spašava, ozdravlja, uskrisuje od mrtvih... Vjera nam raste kada čujemo da Bog djeluje u životu naših bližnjih.

Zašto je važno da imamo vjeru?

Važno je da imamo vjeru kako bismo mogli biti spašeni (Efežanima 2:8)
Važno je da imamo vjeru kako bismo mogli primiti ozdravljenje i oslobođenje (Marko 5:24)
i ugoditi Bogu (Hebrejima 11:6)

Nije dovoljno samo čitati ili slušati već je potrebno proučvati i učiti. Bog želi da  Njegov narod budu UČENICI a ne samo spašenici. Učenici uče, polažu ispite i napreduju. Oni idu iz slave u slavu, iz pobjede u pobjedu i iz vjere u vjeru. Odlučite već danas da postanete učenici Isusa Krista. Čitajte-slušajte o Njemu da vam vjera raste i ništa vam više neće biti nemoguće.

Poslijednja i najvažnija stvar: JEDINI UČITELJ JE SAM DUH SVETI! (1.Ivanova2:26), (Ivan 14:26)

Duh Sveti nas direktno uči u svakodnevnom životu kroz sve što prolazimo. On, i samo On nas uči kroz Njegove sluge (Ef.4:11). Recite sada Duhu Svetome da želite  postati Njegovi učenici. Zamolite Ga da vas svakodnevno poučava, da vam otkriva Riječ o Isusu Kristu kako bi vaša vjera rasla iz dana u dan. Na taj ćete način duhovno rasti i postali blagoslovljeni i plodonosni u svakom području života i službe.

(Za sve koji žele, imamo jako puno materijala audio-video te u PDF formatu za čitanje)
Kontakt: 0915627938 / zzidov@gmail.com




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?