Crkva Isusa Krista je Crkva sile Duha Svetoga

Isus proročki navješćuje svojim tadašnjim vjernicima da će ih ispuniti silom Duha Svetoga. (Djela 1:8) "Ali primit ćete silu pošto Duh Sveti dođe na vas..."

U (Djelima 2) vidimo ispunjenje proročanstva. Crkva Isusa Krista je rođena u sili Duha Svetoga.
Rezultat silaska Duha u silom možemo vidjeti u svim daljnjim poglavljima knjige Djela. Svuda možemo čitati stihove koji govore o djelovanju Duha: spašeni, ozdravljeni, oslobođeni, uskrsnuti...
Vjernici su bili promijenjeni, njihovi bližnji su bili promijenjeni, čitavi gradovi su bili promijenjeni. Od kada je Duh Sveti došao na svoju Crkvu, sve je bilo promijenjeno.
Samo jedno se nije promijenilo - RELIGIOZNI VJERNICI.
Oni su ostali isti. I prije silaska Duha su progonili Božje ljude, razapeli Mesiju i nakon silaska Duha nastavili su proganjati Božji narod.

I danas je ista situacija. Postoje oni koji su ispunjeni silom i koji čine djela Isusa Krista ali postoje i oni koji čitaju Bibliju, nizaju duge molitve, idu na bogoslužja ali su suhi kao barut. Oni nemaju u sebi Božjeg života, nemaju sile Duha i u njihovim životima se ništa nadnaravno ne dešava. Oni su isti i svi njihovi bližnji ostaju isti. Govore protiv onih koje Otac upotrebljava na svoju slavu.

Crkva Isusa Krista je Crkva sile Duha i nadnaravnog života. Crkva je rođena u sili i Ona u tome nastavlja živjeti do danas. Mi više nismo u savezu slova, već u savezu Duha (2.Korinćanima 3:6)
Isus dolazi po Zaručnicu koja u sebi ima ulje Duha Svetoga i Ona će biti uznesena s Njim. Religiozni vjernici će ostati na zemlji jer neće imali tog dragocjenog ulja Duha.
Želim te ohrabriti da još danas staneš pred Oca nebeskog i da se pokaješ za svoje duhovno mrtvilo i da se od takvog načina života obratiš. Traži ispunjenje Duha Svetog i Njegove sile. Postani Novozavjetni vjernik. Počni donositi rod u svom životu za koji si i pozvan. Dozvoli da Otac radi kroz tebe kao što je to činio i kroz prvu Crkvu.

Bog se nije promijenio! Njegova Riječ se nije promijenila! Njegovo poslanje Crkve izgubljenim dušama se nije promijenilo! Jedina knjiga u Bibliji koja još nije završena su Djela apostolska. Zašto?
Zato što je Otac želi završiti sa tobom. Želi da u njoj budu ispisana djela koja će učiniti kroz tebe. Haleluja! Žetva je velika a poslanika je malo, zato kreni u tu najveću žetvu u povijesti.

Propovijedaj Radosnu vijest nespašenima, ozdravljaj bolesne, oslobađaj zarobljene... Bog je sa tobom!
Crkva je Crkva sile! Ako nema sile onda ni nije Crkva!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?