Religija je teško breme


Razlog zašto su ljudi puni gorčine, ljutnje i bijesa nije zato što ih Bog ne voli, već zato što misle da moraju zaraditi Božju ljubav svojim ponašanjem i dobrim djelima. Kad je Isus rekao:

„Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.“ (Matej 11:28)

On nije govorio o ljudima koji su umorni od svjetovnih poslova. On je govorio o ljudima koji su bili pod teretom zakona. On je govorio o onima koji su bili teško opterećeni religijom. Govorio im je da prestanu ulagati vlastite napore i da dopuste Njemu da im pruži odmor. Vidite, zakon zahtijeva, dok milost udjeljuje odmor. Zakon kaže: „Čini ispravno pa ćeš biti nagrađen. Čini loše pa ćeš biti kažnjen.“ Ne govori li to i svaka druga religija?

Ponekad, kad čujem način na koji neki propovjednici propovijedaju, uistinu se pitam: „Da li je križ išta promijenio?“ Sustav po kojemu ste bili blagoslovljeni ako ste ispravno postupali, a pod prokletstvom ako ste pogriješili, postojao je već kad je Isus došao. Zašto još uvijek poučavaju da smo mi danas pod tim sustavom?

Prijatelju, nemojmo negirati Isusov križ. Isusov križ je sve promijenio. Isus je primio sve naše „loše“, a mi smo uzeli sve Njegovo „dobro“! To je Evanđelje Isusa Krista. Ono se temelji isključivo na Njegovoj milosti! (JP)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?