Globalni dan molitve

Ljubljeni u Kristu

Već vam je od prije poznato da se u gradu Zagrebu jednom mjesečno poziva Crkvu u našem gradu na zajedničku molitvu. Po milosti Božjoj ova molitva i dalje traje, a pouzdajemo se u Gospoda da će nam svima dati snage, volje i ustrajnosti da bez obzira na sve okolnosti ne odustanemo jer je to dio "plemenite bitke" o kojoj apostol Pavle govori u svojoj poslanici Timoteju.

Svi smo zauzeti događanjima u našim zajednicama i naša je odgovornost vjerno služiti Bogu na taj način, no moram reći da je grad Zagreb zajednička odgovornost. Stoga je i potreba da povremeno zajedno stanemo u molitvi pred Boga za grad za čije će stanovnike Bog tražiti račun od nas ogromna.
Svi čitamo Bibliju i volimo Gospodina Isusa i vjerujemo da sve što je u Bibliji rečeno istina.

Kada to tako gledamo vidimo da su se sve velike promjene u narodu dogodile onda kad je Bogu posvećeni narod odgovorio na potrebu zemlje zajedničkom molitvom, postom i pokajanjem. Svi manje više volimo Joelovo proroštvo,volimo čuti kako će Bog iscijeliti ranu naroda i gdje će biti vidljiva Njegova vladavina. No tome prethodi jedna odluka i aktivnost;

"Ali i sada još govori Gospodin; "Svim srcem obratite se k' meni, posteći, plačući i tugujući! Razderite svoja srca, a ne haljine! Obratite se Gospodinu, svojemu Bogu!
JER ON JE MILOSTI I MILOSRDAN I POŽALI NESREĆU."
Joel 2;12 -13
"Zatrubite u trubu na Sionu! Zapovijedite sveti post! Sazovite svečanost! Saberite narod! Posvetite općinu! Sazovite starce! Saberite djecu i nejačad!
Zaručnik neka izađe iz svoje sobe, zaručnica iz svoje odaje!.....“
Joel 2;15-16

Vrijeme je molitve. U Hrvatskoj se događa više velikih molitvenih događanja u svibnju. Također već više godina unazad u svibnju je i svjetski molitveni dan pod nazivom „Globalni dan molitve“,kada Kristova Crkva na planeti zajednički moli na svjetskoj razini da se objavi Kraljevstvo Našega Boga po cijeloj Zemlji.
Zato smo ovaj mjesec odlučili gradsku molitvu sazvati u taj dan,
24. Svibnja 2015. u prostoru Baptističke crkve Radićeva 30,Zagreb, u 19 h.

Vama sad u Ime Gospodina Isusa Krista "predajemo trubu" i radujemo se vremenu koje ćemo zajedno provesti pred Gospodinom.

                   Organizatori:
                                        Željko Židov
                                        Ljubica Zemunović





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?