Prepustimo se Božjim naumima

"Jer Ja znam svoje naume koje s vama namjeravam - riječ je Jahvina - naume mira a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu." (Jeremija 29:11)

Mislim da većina vjernih a onda normalno i nevjernih ne znaju što Bog ima za njih. Sa propovjedaonica se stalno propovijeda da se trebamo preispitivati, da se trebamo kajati, da trebamo platiti kaznu zbog svojih prijestupa.... Sve to u nama stvara osjećaj nedostojnosti naspram Boga. Tada nemamo volje doći pred Njega jer nas je stid i strah. Tada se skrivamo od Njega kao što su to učinili Adam i Eva.

Ali zašto? Zašto bježimo i skrivamo se od Njega?
Zar ne znamo da nas ljubi? Zar ne znamo da je Isus Krist platio cijenu za nas uzevši na sebe svu krivicu, svu kaznu, svo prokletstvo, sve grijehe...

Zašto je to učinio? Pa zato da bi nas pomirio sa Ocem te da bi postali Njegovi sinovi i kćeri. Da bi primili našu baštinu i sve što je Otac isplanirao za nas. On za nas ima mir a ne nesreću, ima budućnost i nadu. Da ne budemo više izgubljeni i poraženi kao ljudi oko nas koji ne poznaju živoga Boga.

Zato budimo radosni jer su najbolje stvari pred nama, jer je naša budućnost u Njegovim rukama. Slavimo Isusa, slavimo Ga jer je predivan, jer je vječna ljubav Njegova! Amen.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Buđenje iz kome (svjedočanstvo)

Je li Isusovo uskrsnuće i tvoje uskrsnuće?